10 Tips voor meer volgers op LinkedIn

door | mei 5, 2022 | Nieuws

Het vergroten van het aantal volgers op je LinkedIn pagina is één van de meest waardevolle doelstellingen die je kan hebben. Het vergroten van je aantal volgers kan leiden tot een groter organisch bereik en meer diepgaande inzichten in je publiek. Het is een belangrijke stap in het opbouwen van je community. Er zijn veel mensen die zich afvragen hoe je dit doel het beste kunt bereiken, daarom hebben wij 10 tips opgesteld voor het krijgen van meer volgers op LinkedIn.

1. Je eigen medewerkers actief laten zijn

Meer volgers krijgen op LinkedIn begint bij jezelf. Te vaak zie je nog dat niet alle medewerkers de pagina volgen of de posts liken. Zorg daarom dat alle medewerkers uit de organisatie hun LinkedIn account koppelen aan het account van het bedrijf. Vraag ze ook om de content die wordt geplaatst te liken of te delen.

 

2. Nodig mensen uit om je pagina te volgen

Van LinkedIn krijg je iedere maand 100 invite credits om te sturen naar jouw connecties. Op deze manier stuur je een uitnodiging naar je contacten om jouw bedrijfspagina te volgen. Dit is een hele effectieve en directe manier om snel meer volgers te krijgen. Natuurlijk kan je ook mensen face-to-face uitnodigen. Vraag bijvoorbeeld in je familie of vriendengroep of ze even je pagina willen volgen.

 

3. Content

De uiteindelijke reden waarom mensen je volgen is voor de content die je maakt. Zorg er daarom voor dat je content van hoge kwaliteit is zodat volgers echt geboeid zijn bij het bericht. Zorg er ook voor dat je regelmatig post zodat potentiële volgers zien dat je actief bent op LinkedIn.

 

4. Gebruik hashtags

Het gebruik van hashtags zorgt ervoor dat jouw post bij meer mensen terecht komt. Zorg er wel voor dat dit relevante hashtags zijn omdat je wilt dat de juiste mensen je post zien. Wanneer mensen een post zien die niet relevant is voor hen lezen ze er snel overheen.

 

5. Een follow-button plaatsen op je website

Een handige manier om nieuwe mensen op je LinkedIn te laten komen is door een volg knop op je website te plaatsen. Op deze manier komen bezoekers van je website makkelijk op je LinkedIn pagina terecht en krijgen ook gelijk de optie om te volgen. Hier kan je ook een pakkende tekst bij zetten om ervoor te zorgen dat mensen op de volg knop klikken.

 

6. Je bericht promoten

Net een nieuwe post geplaatst? Deze kan makkelijk via LinkedIn worden geboost. Zo vergroot je je bereik doordat je bericht in tijdlijnen verschijnt van mensen die je nog niet volgen. Dit kost wel geld maar is een handige manier om nieuwe mensen te bereiken. Het toevoegen van een betaalmethode aan LinkedIn hebben we hier uitgelegd.

 

7. Neem deel aan relevante groepen

Op LinkedIn zijn er bepaalde groepen waar je aan deel kan nemen wat past bij jouw bedrijf. Hier wordt relevante informatie in gedeeld en kan je ook zelf deelnemen aan het gesprek. Deel bijvoorbeeld zelf informatie en vermeldt daarbij je pagina waar vaker zulke informatie wordt gedeeld.

 

8. Zorg dat je bedrijfspagina up-to-date is

Zorg ervoor dat je bedrijfspagina er goed uit ziet. Is het misschien tijd voor een nieuwe banner of logo? Is de informatie over het bedrijf nog correct?

 

9. Tag bedrijven of mensen in je post

Door het taggen van bedrijven of mensen is er een grote kans dat hun het bericht liken. Stel je bent een samenwerking aangegaan met een bedrijf kan je hun taggen in een bericht over de samenwerking. Wanneer ze dit bericht liken krijg je een heel groot bereik met je bericht.

 

10. LinkedIn in je mail

Zorg ervoor dat er in de handtekening van je e-mail je LinkedIn bedrijfspagina staat. Op deze manier laat je mensen zien met wie je al contact hebt dat je over een LinkedIn pagina beschikt. Een handige manier om mensen op je pagina terecht te laten komen.