Super Bowl advertenties, wat werkt en wat niet!

door | feb 9, 2024 | Nieuws

De Super Bowl, bekend om zijn geweldige reclames, trekt jaarlijks miljoenen kijkers. Bedrijven storten aanzienlijke budgetten in deze advertenties met de hoop indruk te maken.

Maar welke advertenties winnen of verliezen? 

Met talloze sponsors is de concurrentie hevig. Advertenties die vaak opvallen bevatten elementen zoals bekende gezichten, humor en emotionele impact. Een voorbeeld hiervan is de teaser van David en Victoria Beckham voor Uber Eats of de hilarische Hellmann’s advertentie met Kate McKinnon. Ook de advertentie waarin acteur Vince Vaughn grappig doet over Tom Brady en online gokken scoort hoog. Vanwege zijn nostalgische verwijzingen naar populaire culturele figuren en thema’s. Bovendien is deze advertentie gefilmd in Las Vegas, waar de Super Bowl 2024 ook wordt gehouden.

Aan de andere kant zijn er ook minder succesvolle voorbeelden. Een opmerkelijk voorbeeld is de Budweiser-advertentie. Deze werd als meest traditioneel beschouwd wegens het herhaaldelijk inzetten van de iconische werkpaarden na kritiek op hun korte cameo van vorig jaar. Dit benadrukt de uitdagingen voor merken om innovatief te blijven. Reese’s advertentie voor de Super Bowl, waarin een schreeuwende vrouw met een tuinsproeier te zien is, kan als schokkend ervaren vanwege de onverwachte en mogelijk verontrustende inhoud.

Het is belangrijk om je boodschap goed over te brengen. Iets wat ook minder zichtbaar is bij Bud Light. Waar een onbekende man met een Denver Broncos trui wordt getoond, wat verwarrend overkomt. In de advertentie van Pringles ontbreekt de essentiële creativiteit. Hier is acteur Chris Pratt afgebeeld met een snor die lijkt op de stripfiguur van Pringles. Dit wekt minder interesse op. Dit herinnert ons eraan dat zelfs met een groot podium als de Super Bowl niet elke marketingbenadering een homerun is.

Voor marketeers biedt de Super Bowl een unieke kans. Het creëren van producten en campagnes gerelateerd aan het evenement is slim, gezien de huidige populariteit. Een praktisch idee? Maak gebruik van de kleuren van de concurrerende teams in je marketing. Een subtiele, maar effectieve manier om fans te betrekken. Lees hier meer tips over targeting methodes.

Met de Super Bowl als achtergrond kunnen bedrijven middels slimme marketingstrategieën zich onderscheiden en nieuwe klanten aantrekken. Grijp deze kans om te schitteren buiten het sportveld.

Wil je meer weten over hoe je kan adverteren naar de juiste doelgroep? Neem dan vandaag nog contact met ons op!